Millaista on sirkuskoulussa?

Kerroin aikaisemmin aloittavamme esikoisen kanssa sirkuskoulun syksyllä, ja nyt  sirkuskoulukertoja on takana jo viisi  - korkea aika siis kertoa kokemuksiamme. Ensimmäinen kertamme sirkuskoululaisina oli melko jännittävä, ja esikoinen ei halunnut ollenkaan kiivetä voimistelupatjalle vaan tyytyi tarkkailemaan sitä kauempaa. Patjakammo hävisi kuitenkin pian, ja seuraavalla kerralla esikoinen olikin jo innoissaan pomppimassa patjalla muiden lasten kanssa.

sirkuskoulu

Meidän sirkuskoulussamme käytetään paljon erilasia välineitä, kuten patjoja, tatameita, jumppapalloja, naruja ja trampoliineja. Tunti alkaa aina samalla aloitustanssilla ja päättyy samaan loppulauluun, ja yleensä suuri osa tunnista koostuu erilaisten temppuratojen suorittamisesta. Lapsen huoltaja pääsee tunnilla nostelemaan, heittelemään, vetämään ja juoksemaan, joten kevyttä liikuntaa pääsevät aikuisetkin harrastamaan.

Kokemuksemme sirkuskoulusta on ollut todella positiivinen pienen alkuhämmennyksen jälkeen. Esikoinen selvästi nauttii välineillä temppuilusta ja lähtee sirkustelemaan aina innoissaan. Ensimmäisen sirkuskoulukerran jälkeen esikoinen oikeastaan oppi kunnolla hyppimään, sillä sirkuskoulussa sai hyppiä trampoliinilla, ja hyppimistaitoa on sen jälkeen hyödynnetty innokkaasti. Myös kiipeilyyn on tullut lisää varmuutta kun sitä on saanut harjoitella puolapuilla.

Ryhmässämme on lapsia juuri kävelemään oppineista kaksivuotiaisiin hyppelijöihin, mutta lasten eri motoriset kehitysvaiheet eivät aiheuta tunnilla mitään ongelmia, sillä vanhempi voi aina avustaa pienimpiä sirkuskoululaisia hieman enemmän. Kun kyse on taaperoista, niin aina jollekin sattuu pieni kaatuminen tai muu harmistus, mutta niistä päästään yleensä nopeasti yli.

sirkuskoulu

Löysin Spotifysta meidän sirkuskoulussamme soitettavan alkumusiikin (Hanna Pakarisen Mörko Mainio), ja sitä kuunnellaan meillä kotona esikoisen vaatimuksesta lähes päivittäin. En kyllä yhtään ihmettele sirkuskoulujen suosiota, sillä hauskempaa tekemistä taaperon kanssa on vaikea keksiä. Muutama meidän ryhmämme taapero on ollut jo vauvasirkuksessakin, ja vanhemmat kehuivat myös sitä loistavana harrastuksena. Meidän sirkuskouluryhmämme täyttyi muuten ilmoittautumispäivänä minuutissa, joten sirkuskoululle on selvästi kysyntää. Toivottavasti ensi vuonna on useampia ryhmiä jotta kaikki halukkaat mahtuvat sirkustelemaan.