Äitienpäivä ja ristiäiset

Vietimme viime sunnuntaina sekä äitienpäivää että toisen lapsemme kastejuhlaa. Tämä oli minulle toinen äitienpäivä äitinä ja ensimmäinen äitienpäivä kahden lapsen äitinä. Viime äitienpäivänä meille kokoontui sekä minun että mieheni lähisuku ja samaa ”perinnettä” jatkettiin tänäkin vuonna. Paikalla oli siis yhteensä neljä äitiä: minä, oma äitini, mieheni äiti ja mieheni isän äiti.

Mieheni on sitä mieltä, että äitienpäivänä lasten kuuluu järjestää äidilleen lahjat. Kun lahjana on 15 hengen lounastarjoilut, voi olla että kahta alle puolitoistavuotiasta lasta täytyy tosin hieman auttaa.. Mieheni sisaruksineen ja minun sisaruksineni loihtivat meille herkullisen äitienpäivämenuun, joka sisälsi alkuruokana parsakeittoa, pääruokana hirven paistia, tinjami-smetanalohta ja kasviscurrya lisukkeineen sekä jälkiruokana tiramisua. 

Äitienpäivälounaan jälkeen lapsemme kastettiin. Ristiäskahvien tarjoiluista olin päävastuussa minä, ja tarjolla oli piparminttu-valkosuklaakakkua, tyrni-appelsiinikakkua, suklaa-kinuskimuffinsseja sekä ”hedelmävaunut”.

 Mini-ilmapalloihin oli kirjoitettu pojan nimi.

Mini-ilmapalloihin oli kirjoitettu pojan nimi.

DSC_0727.JPG

Päivä oli oikein onnistunut, ja illalla ei voinut muuta kuin tuntea kiitollisuutta ihanasta perheestäni.