Hämeenlinnan parhaat leikkipuistot – Kuninkaanlähteenpuisto

Meidän elämä pyörii tällä hetkellä aika paljon leikkipuistojen ympärillä. Vaikka meillä on myös iso oma piha, niin lähes päivittäin käymme myös jossakin puistossa. Aika usein käymme omassa lähipuistossamme, mutta välillä on kiva käydä myös muualla – Hämeenlinnassa kun riittää paljon kivoja leikkipuistoja, joista moni on meiltä kävelymatkan päässä.

Yksi meidän ehdottomista lempparipuistoista on Kuninkaanlähteen puisto. Kuninkaanlähteen leikkipuisto sijaitsee kivasti puistoalueen keskellä, joten se on todella suojaisa ja melko kaukana autoteistä. Puistossa on kaunis paviljonki, joka tarinan mukaan sijaitsee paikalla, jonka lähteelle Ruotsin kuningas seurueineen pysähtyi vilvoittelemaan matkallansa.  

kuninkaanlähde
lähde

Leikkipuistossa on perushiekkalaatikot ja keinut, mutta liukumäet ovat keskimääräistä hienompia. Varsinkin vähän isommille lapsille puistosta löytyy monenlaista puuhaa.

virtahepo
liukumäki
puistopeli
liukumäki
tangot

Tiivistettynä Kuninkaanlähteenpuiston plussat ja miinukset:

+ kaukana autoteistä

+ viereiset isot puut varjostavat hyvin

+ monipuoliset leikkivälineet, erityisesti vähän isommille lapsille

+ vieressä myös koriskenttä

+ kaunis

+ penkkejä istuskeluun

- ei pöytää eväiden syömistä varten

 

Kuninkaanlähteenpuisto sijaitsee Myllymäessä Kuninkaanlähteenkadun ja Jaakonkadun välissä.