Hämptonissa on pöhinää!

Keskiviikon Kaupunkiuutisissa (24.5.2017) raportoitiin Innolink Researchin tutkimuksesta, jossa kartoitettiin suomalaisten mielikuvia Hämeenlinnasta. Tutkimuksen mukaan Hämeenlinnaa pidetään turvallisena, rauhallisena, historiallisena ja vehreänä, mutta myös pienenä, tylsänä, hiljaisena ja vanhanaikaisena. Positiiviset mielikuvat allekirjoitan itsekin, mutta negatiivisia en. Pieni kaupunkihan Hämeenlinna toki on, mutta ei Suomessa juuri suuria kaupunkeja olekaan. Hämeenlinna on kuitenkin kaikkea muuta kuin tylsä ja vanhanaikainen. Hämeenlinnasta löytyy aktiivista kaupunkikulttuuria ja monipuolisesti erilaisia tapahtumia ja tempauksia, kuten ravintolapäivää, katukirppiksiä, syödään yhdessä-toritapahtumaa ja taiteiden yötä. Hämeenlinnassa on paljon innostuneita ruohonjuuritason toimijoita, jotka ovat aktiivisesti mukana kaupunkikulttuurin kehittämisessä. Lisäksi Hämeenlinnassa on valtavasti isompia ja organisoidumpia tapahtumia laidasta laitaan, aina Kantolan tapahtumapuiston megakonserteista lasten taidefestivaaleihin. Puistojoogaa, trance picniciä ja ratapäiviä – kaikkea löytyy.

 Osa Suomi100 -seinämaalaussarjaa Goodmannilla

Osa Suomi100 -seinämaalaussarjaa Goodmannilla

Hämeenlinnassa on myös monipuolinen ja jatkuvasti kehittyvä ravintola- ja kahvilaskene. Valinnanvaraa löytyy, haluaa sitten päästä maistelemaan thaimaalaisia, nepalilaisia, intialaisia, meksikolaisia, kiinalaisia, amerikkalaisia, italialaisia, ranskalaisia tai perinteisiä suomalaisia makuja. On raakaruokaa, lähiruokaa, vegaanisafkaa, mättöruokaa ja vaikka mitä. Oikeastaan itse kaipaan Hämeenlinnaan ainoastaan laadukasta sushiravintolaa (sushia kyllä saa, mutta laatu on vähän mitä sattuu).

Hämeenlinnan keskustan tuntumassa on myös useita kulttuurikeitaita. Wetterhoffin talo toimii luovien alojen yritysten keskuksena, jossa kädentaitojen vaalimisen perinne yhdistyy yrittäjyyden arvostamiseen. Verkatehtaan aluetta on kehitetty viime vuosina upeaksi kokonaisuudeksi ja kulttuurikeskukseksi, jossa luova yhteisö kukoistaa. Verkatehdas on paitsi tapahtumakeskus, myös luovan yhteisön kulttuurikeskus, jonka historiallisten seinien sisältä löytyy niin taidelainaamoa, gallerioita, monipuolista koulutustoimintaa, teatteritoimintaa, lastenkulttuuria, sympaattisia kahviloita ja paljon muuta.  Myös Suomen Kasarmin alue on asuinrakentamisen lomassa muodostumassa mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi, josta jo nyt löytyy persoonallisia erikoiskauppoja upeassa miljöössä.

Hämpton ei todellakaan ole tylsä, vaan monimuotoinen kaupunki, jossa tapahtuu ja on jatkuvasti vireillä jotain uutta!