Synttäri-illallinen ravintola Le Blasonissa

Täytin tänään 27 vuotta ja sen kunniaksi kävimme mieheni kanssa syömässä ranskalaisessa ravintolassa Le Blasonissa. Ravintola on auki vain iltaisin (lauantaina jo kolmesta lähtien), ja se oli saapuessamme viiden aikoihin vielä tyhjä, mutta alkoi täyttyä illan mittaan. Le Blason sijaitsee hotelli Vaakunan tiloissa, ja sen terassilta on upeat näkymät Vanajavedelle.

laituri
puu

Saavuttuamme ravintolaan saimme pian eteemme lämpimiä vehnäleipiä maustevoin kera. Taustalla soi hiljaa rauhallinen ranskankielinen musiikki ja tila oli sisustettu viihtyisästi. Tilasimme mieheni kanssa molemmat alkuruuaksi sipulikeiton. Keitto oli kuorrutettu juustolla ja maalaisleivän palasilla, ja maistui hyvin perinteiseltä sipulikeitolta, joskin annos oli melko iso ollakseen alkuruokakeitto.

Pääruuaksi minä tilasin paistettua nieriää ja mieheni Blasonin pataa, joka sisälsi haudutettua porsaanlapaa, häränselkää, tuoremakkaraa, kasviksia ja yrttejä. Olimme molemmat todella tyytyväisiä annoksiimme. Nieriän kanssa tarjottu muhennettu maa-artisokka suorastaan suli suuhun ja annos oli myös tyylikkään näköinen ja tarjoiltiin kauniisti lämpimältä kivilevyltä. Molemmat annokset olivat täyttäviä, ja itse jouduin hieman jättämäänkin ruokaa lautaselle, koska olin jo niin täynnä alkuruuasta.

sipulikeitto
nieriä

Iltamme kruunasi vielä herkullinen mustikkainen crème brûlée, joka menun mukaan oli koristeltu vadelmilla, mutta meidän annoksissamme oli mansikoita. Meitä tämä ei haitannut, sillä mansikat olivat erinomaisia, mutta allergioiden varalta tarjoilijan olisi kyllä ollut asiallista mainita muutoksesta.

creme brulee

Vaikka Le Blason on tyylikäs ranskalainen ravintola, myös lapset on huomioitu omalla menulla, ja aikuisten annoksia voi tilata lapsille puolikkaina puoleen hintaan. Lapsille löytyy myös pieni verholla erotettavissa oleva leikkitila.

Kaiken kaikkiaan Le Blason oli oikein miellyttävä kokemus. Ruoka oli hinta-laatusuhteeltaan erinomaista  ja ruokailutila oli sisustettu viihtyisäksi. Ainoa miinus tulee siitä, että kyseessä on hotelliravintola; hotelliasiakkaita kävi t-paidoissa ja shortseissa hakemassa juotavaa baaritiskiltä. Lisäksi toki ulkoalueen aurinkovarjot olisivat voineet olla jotkin muut kuin mainosvarjot, mutta maiseman upeus kyllä korvaa puutteen moninkertaisesti. Le Blason on ehdottomasti vierailun arvoinen ravintola, jossa mekin varmasti tulemme vielä käymään joskus uudestaankin.

ravintola

 

Ravintolan kotisivut löytyvät osoitteesta : https://leblason.fi/

*Ravintolaillallinen toteutettiin yhteistyössä Linnan Kehityksen kanssa