Sukujuhannus

Vanhempani omistavat Hämeenlinnassa mökin ihan loistavalla sijainnilla vain vartin automatkan päässä kotoamme, ja olemme viettäneet siellä pari viime juhannustamme. Ihan lähellä mökkiä asuu myös sukulaisiamme, joiden luona olemme aloittaneet juhannuksen vieton. Tänä juhannusaattona sää näytti alkuillasta uhkaavalta, mutta loppujen lopuksi selvisimme kokonaan ilman sateita ja sää oli oikeastaan aika miellyttävä. Söimme sukulaistemme tarjoaman herkullisen juhannusaterian ulkona heidän luonaan ja siirryimme sitten koko porukka vanhempieni omistaman mökin rantaan. Tarkoituksena oli pelata suvun perinteinen mölkkykisa, mutta ajattelimme kiirehtiä kokon sytytystä, jotta myös esikoinen ehtisi nähdä kokon, joten mölkky jäi tällä kertaa välistä.

suomen lippu

Esikoisemme on jo pitkään noudattanut hyvin säännöllisiä rutiineja ruoka- ja nukkumisaikojen suhteen, mutta ajattelimme juhannuksen kunniaksi antaa hänen valvoa niin pitkään kuin huvittaa. Yleensä esikoinen menee nukkumaan puoli kahdeksalta, joten kuvittelimme, että hän varmaankin nukahtaa itsestään viimeistään yhdeksältä. Vielä mitä! Kun kello oli kymmenen illalla aloimme pohtia pitäisiköhän alkaa nukutushommiin, ja mies lähti esikoisen kanssa mökille. Hieman myöhemmin siirryimme kuopuksen kanssa sisään mökkiin ja esikoinen saatiin lopulta nukahtamaan hieman puolenyön jälkeen. Meillä oli miehen kanssa suunnitelmissa mennä vielä yöllä saunomaan lasten nukahdettua, mutta ei me sitten puolenyön jälkeen enää jaksettu.

Esikoinen herätti koko perheen muutamaan kertaan yöllä, mutta tilanteet saatiin rauhottumaan nopeasti ja nukuimme yön kohtuullisesti. On sitä joskus aikaisempina juhannuksina tullut enemmänkin valvottua. Esikoisesta paljastui nyt huomattavan varhain jo aikamoisen bilehileen merkkejä. Meillä oli aikuisille varattuna muutama oluttölkki, ja esikoinen oli tietenkin kovasti matkimassa oluen juontia. Kun olutta oli ”juotu”, hän kapusi tuolille tanssimaan. Ja menoa tosiaan kesti puoleenyöhön saakka..

järvimaisema
kokko

Juhannuspäivänä teimme pienellä porukalla hampurilaisia kotona grillillämme ja istuskelimme rennosti iltaa. Oikein mukava rauhallinen juhannus minun mielestäni, ainoastaan saunomista jäin hieman kaipaamaan.