4 hyödyllistä vauvaperheen hankintaa, joita ei saa lastentarvikekaupasta

Moni perheenlisäystä odottava varmasti pohtii isomman asunnon ja auton hankkimista, mutta on myös muutama muu iso hankinta, joita kannattaa harkita.

1. Iso sänky

Me emme suunnitelleet nukkuvamme perhepedissä kummankaan lapsen kanssa, mutta niin siinä vain kävi, että molemmat lapset ovat pääosin nukkuneet ensimmäiset kuukautensa äidissä kiinni. Silloin on mukavaa, että sängyssä on tilaa myös miehelle. Monella vauvalla on hämmentävä taito vallata sängystä valtaosa käyttöönsä varsinkin hieman liikkumaan opittuaan, joten onhan se kiva että vanhempien sängynreunan kyhjöttämistila on edes hieman isompi. Olen myös kuullut juttua, että ei se sängynvaltaaminen vauvavuoteen jää, joten kunnollisen kokoiseen sänkyyn kannattaa panostaa.

 Taustalla myös imettäjän must-have: vesilasi yöpöydällä, työssäkäyvän korvatulpat ja näköjään muutakin sälää.

Taustalla myös imettäjän must-have: vesilasi yöpöydällä, työssäkäyvän korvatulpat ja näköjään muutakin sälää.

2. Laadukas kamera

Kuvasimme esikoista hänen vauvavuotenaan ainoastaan todella heikkolaatuisilla kamerakännyköillä, ja se jäi hieman harmittamaan. Ennen kuopuksen syntymää hankimme kunnon järjestelmäkameran, ja siitä on ollut paljon iloa. Järjestelmäkamerassa on vain se huono puoli, että se ei ole aina mukana, ja monet hauskat kuvaustilanteet tulevat eteen ihan sattumalta. Siksi voisi olla järkevintä panostaa hyvään kameraan kännykässä.

3. Keinutuoli/jumppapallo

Meillä on kotona sekä keinutuoli että jumppapallo, ja molemmat poikamme ovat tykänneet vauvana nukahtaa keinutuolin keinuntaan. Siinä on itsellekin paljon leppoisampi nukuttaa tai rauhoittaa vauvaa kuin vaikkapa ympäri taloa kanniskelemalla. Myös imetys keinutuolissa onnistuu mukavasti. Suurin osa vauvoista tykkää keinuvasta liikkeestä, ja moni aikuisvieraistammekin valitsee keinutuolin sohvaa mieluummin istumapaikakseen.  Keinutuolin kanssa pitää tosin olla aika tarkkana siinä vaiheessa kun lapsi alkaa liikkumaan, ja varsinkin silloin kun kiipeily alkaa, mutta me olemme tähän saakka säästyneet haavereilta. Aika nopeasti lapsi kuitenkin oppii keinutuolin idean.  Keinutuolinhan voi vaikka ostaa käytettynä ja pitää sitä lastenhuoneessa vaikka lapsen yksivuotissyntymäpäivään saakka ja myydä sitten eteenpäin, jos tuntuu että keinutuoli ei muuten sovi sisustukseen. Jumppapalloa olemme käyttäneet vähemmän, mutta kuulemma sekin on monen vauvan suosiossa.

keinutuoli

4. Miehen vinkki: Vastamelukuulokkeet

Korvatulpat varmasti ovat monessa vauvaperheessä käytössä ensimmäisten kuukausien aikana, jos toisen vanhemman pitää saada nukuttua yöllä. Minun mieheni meni vielä astetta pidemmälle ja hankki korvatulppien lisäksi kunnon vastamelukuulokkeet, jolloin hän jaksaa huomattavasti paremmin hyssytellä itkevää vauvaa. En nyt ehkä itse kuitenkaan käyttäisi vastamelukuulokkeita vauvan kanssa, sillä silloin jää helpommin oppimatta minkälainen rauhottelutapa tehoaa vauvaan. Tosin jos vauvalla on koliikki, niin silloin varmasti vastamelukuulokkeet ovat ihan hyvä hankinta. Koliikki-itkulle ei juuri mitään voi, joten silloin voi olla omille hermoille hyväksi, että itse vaikka kuuntelee miellyttävää musiikkia samalla kun tarjoaa vauvalle turvallisen sylin.

kuulokkeet