Popino Street Food ja palautteen antamisen vaikeudesta

Popino Street Food and More on ravintola Popinon hauska ja rentotunnelmainen kesäravintola aivan pääravintolan kyljessä Hämeenlinnan keskustassa. Kävimme testaamassa paikan kauniina kesäpäivänä lounasaikaan, jolloin ravintola oli melko täynnä. Meille järjestyi hyvä paikka ulkoa ja esikoiselle tuotiin heti aluksi syöttötuoli sekä paperia ja värikyniä. Oli muuten ensimmäinen kerta kun esikoinen sai värikynät käteensä!

popino street food

Kesäravintolan menu oli sellainen kuin laadukkaaksi katuruokaravintolaksi itseään mainostavalta paikalta voisi olettaakin: hampurilaisia, salaatteja, pitaleipiä ja pihvejä rennolla twistillä, mutta myös päivän kalaa ja monenlaista muuta annosta isompaan ja pienempään nälkään. Lounasvaihtoehtoina oli meidän vierailuajankohtanamme pasta carbonara, hummus-päärynäsalaatti ja sriracha burgeri. Meillä oli kova nälkä, joten minä tilasin pastan ja mies burgerin. Esikoiselle tilasimme kana-annoksen lastenlistalta.

Lounasannoksiin kuului pieni alkusalaatti hauskoissa lasipurkeissa, joten haimme sellaiset tiskiltä ja jäimme odottamaan lounasannostamme, joka tulikin ihan kohtuullisen ajan kuluessa. Meille sattui todella mukava tarjoilija, joka jäi hetkeksi rupattelemaan ravintolan asioista kanssamme, vaikka tekemistä selvästi riitti. Hän oli kiinnostunut myös esikoisen viihtymisestä ja tarjoutui useampaan kertaan tuomaan lisää piirustuspaperia.

pasta carbonara
burgeri
kana-annos

Minun annokseni oli oikein kelpo pasta carbonara, ja se tarjoiltiin munankeltuaisen kanssa niin, että keltuaisen sai itse sekoittaa pastaan. Lastenlista oli ehkä hieman pettymys siinä mielessä, että lastenannokset olivat kaikki melko epäterveellisiä. Itselleni tuli pieni huono äiti -pistos kun esikoinen popsi tyytyväisenä ensimmäistä kertaa ranskalaisia. Listalta olisi voinut tilata myös puolikkaan aikuisten annoksen puoleen hintaan, ja se olisi varmaan ollut fiksumpaa. Miehen burgerissä oli hänen mukaansa ihan laadukas pihvi, hyvä sämpylä ja hyvä kastike – mutta kokonaisuus ei toiminut. Tämän hän myös kertoi tarjoilijalle samalla kun minä kuuntelin ruuan arvostelua korvat punaisena vieressä.

popino street food
popino street food

Suomalaisille taitaa olla aika yleistä hankaluus esittää minkäänlaista kritiikkiä ravintolaruuasta, vaikka syytä olisikin. Itse olen ainoastaan kerran moittinut saamaani ruokaa tarjoilijalle, ja silloin kyse oli lähes syömäkelvottomasta annoksesta, joka kuitenkin oli kohtuullisen hintava.  Jotenkin vaan tuntuu, että kritiikin antaminen on epäkohteliasta, varsinkin jos on muuten saanut hyvää palvelua. Yleensä, kun tarjoilija kysyy maistuiko ruoka, niin mutisen jotain myöntävän vastauksen tapaista, vaikka en olisi ruuasta pitänytkään. Oikeastihan tällainen mutina ja selän takana haukkuminen on aika epäreilua kaikkien kannalta. Ravintolalle on hyödyllistä saada palautetta annoksistaan, jotta toimintaa voi kehittää. On paljon ikävämpää, jos ravintolan asiakkaat eivät pidä ruuasta, mutta eivät kerro siitä, ja siirtyvät kaikessa hiljaisuudessa syömään muihin paikkoihin.

Negatiivisen palautteen antamisessa on tietenkin pari asiaa, jotka kannattaa muistaa. Ensinnäkin kohteliaan käytöksen tulisi olla itsestäänselvyys. Olisi hyvä kertoa mahdollisimman täsmällisesti mikä ruuassa on vikana, ja tietysti olisi kiva jos löytäisi ruuasta tai palvelusta jotain hyvääkin sanottavaa. Toisekseen ruuan mahdollisista puutteista kannattaa ilmoittaa mahdollisimman pian, varsinkin jos ateriassa on selkeästi jokin virhe, esimerkiksi jos pihvi on jäänyt omaan makuun liian raa’aksi. Tällöin annetaan ravintolalle mahdollisuus korjata virhe heti. Lisäksi kannattaa tietenkin suhteuttaa odotuksensa ruuasta paikan hintatasoon.

popino street food

Huolimatta mieheni pienestä pettymyksestä oman lounasburgerinsa suhteen, me poistuimme Popino Street Foodista hyvillä mielin. Tarjoilija otti miehen antaman palautteen hyvin vastaan ja ilmoitti kertovansa palautteen eteenpäin. Minulle ei loppujen lopuksi jäänyt fiilistä siitä, että olisimme pilanneet tunnelman antamalla negatiivista palautetta. Mieskin söi burgerinsa ihan loppuun, ja hänenkin mielestään burgeri oli kuitenkin ihan kelvollinen lounasburgeriksi, vaikka makuyhdistelmä ei häntä tällä kertaa niin miellyttänytkään. Aterian päätteeksi sai vielä kahvin tai teen ja keksin.

keksi

Kaiken kaikkiaan Popino Street Foodista jäi hyvä mieli, paikka oli viihtyisä ja ruokalista houkutteleva. Olimme miehen kanssa yhtä mieltä siitä, että varmasti tulemme toisenkin kerran syömään, sillä ainakin aurinkoisen päivän lounaspaikkana Popino Street Food toimii todella hyvin.

*Postaus toteutettu yhteistyössä Linnan Kehityksen kanssa.