Grillibileet!

Pidimme eilen meillä grillibileet ihanan aurinkoisessa ja kesäisessä säässä. Kutsuimme Facebookin kautta joitakin ystäviämme syömään, ja yllättävän moni pääsikin paikalle, vaikka oli valmistujaispäivä. Ystäväpiirimme asuu vähän ympäri Etelä-Suomea ja meille tuli kavereita hämeenlinnalaisten lisäksi myös Helsingistä, Tampereelta, Turusta ja Kouvolasta, yhteensä lähes 20.

Jos haluaa pikkulapsiperheenä stressittömästi järjestää juhlat tälle määrälle ihmisiä, niin ainoa vaihtoehto on laittaa vieraatkin vähän tekemään hommia. Meille tulikin osa vieraista jo hyvissä ajoin ja delegoimme sujuvasti suuren osan ruuanvalmistuksesta heille. Lisäksi yksi vieraista laittoi oma-aloitteisesti drinkkitehtaan pystyyn.

Grillasimme itsemarinoituja ribsejä, possun ulkofilettä ja satay-vartaita sekä bataatteja ja perunoita. Lisäkkeinä oli mm. maapähkinäkastiketta, halloumisalaattia, mansikka-vuohenjuustosalaattia sekä patonkia. Ihana tapa aloittaa kesä!

salaatti
halloumisalaatti
grillataan
annos
varjo