Hämeenlinnan parhaat leikkipuistot: Linnanpuiston leikkipuisto + 4H-lapsiparkki

Linnanpuiston leikkipuisto on sijaintinsa vuoksi yksi Hämeenlinnan hienoimmista leikkipuistoista. Kuinka monessa suomalaisessa leikkipuistossa on järvimaisema ja näkymät keskiaikaiselle linnalle?

linna
maisema
puisto
puu

Linnanpuiston leikkipuistossa ei ole mitään erityisen hienoja liukumäkiä, mutta sitäkin enemmän kaikenlaisia pyöriviä vimpaimia. Laitteet on aseteltu väljästi, joten juoksutilaa puistossa riittää. Vieressä on myös paljon avointa nurmialuetta, jossa on kiva pelailla pelejä tai nauttia piknikistä. Leikkipuiston lähettyvillä on myös parkkipaikka, joten puistoon on kätevä tulla myös autolla. Leikkipuisto on yksi Hämeenlinnan suosituimmista, joten siellä tapaa melko varmasti myös muita lapsiperheitä. Meidän makuun puisto on ehkä jopa liiankin suosittu, sillä meidän esikoinen ei malttanut oikein itse tutustua puistoon, kun isompien lasten touhuissa oli niin paljon katseltavaa.

Linnanpuiston leikkipuiston lisäksi kannattaa ehdottomasti muistaa myös Linnanpuiston lapsiparkki minigolf-radan vieressä. 4H-yhdistys pitää siellä lapsiparkkia, johon voi pikkurahalla (5 €) jättää lapsensa hoitoon kolmeksi tunniksi. Meidän lapset ovat vielä liian nuoria jätettäväksi hoitoon, mutta tämä on kyllä loistava palvelu, jolle varmasti parin vuoden päästä löytyy käyttöä. Puistoon voi jättää vähintään kaksivuotiaan lapsen, jolla on tarvittaessa omat eväät mukana. 4H -yhdistyksellä on käytössä myös sisätilat puiston yhteydessä.

Lapsiparkki on kesäaikana (5.6 - 28.7) avoinna arkisin klo 9-15, ja keväisin ja syksyisin hieman suppeammin aikatauluin. Puistoa saa käyttää vapaasti myös aukioloaikojen ulkopuolella.

puisto
puisto