Vihdoinkin Hämeenlinnasta saa hyvää sushia!

Olen ihan hulluna sushiin, ja minulla oli Helsingissä töissä käydessäni tapana käydä perjantaisin sushilounaalla. Vitsailinkin, että ainoa asia, jonka takia joudun vakavasti harkitsemaan Hämeenlinnaan muuttoa, on se, ettei Hämeenlinnasta saa kunnolista sushia. No nyt saa!

Hämeenlinnaan on vastikään avattu kaksi uutta sushipaikkaa, Sushi HOT Tiiriöön ja Ajito Sushi Goodmaniin. Kävimme tietenkin testaamassa molemmat paikat.

Sushi HOT on yksinkertaisen tyylikkäästi sisustettu ruokapaikka, joka tuntuu olevan hieman väärässä paikassa Tiiriön Cittarin yhteydessä. Tällaisissa liikepaikoissa on tottunut saamaan ennemminkin pizzaa ja hampurilaisia ketjuravintoloista. Sushi HOTin on varmasti tarkoitus houkutella ostoksilla olevia lapsiperheitä syömään ravintolaan, joten lapset onkin huomioitu erityisen hyvin. Lapsille on tarjolla omia hauskoja lautasia ja aterimia sekä mukava pieni leikkipaikka. Vaunuilla ja ostoskärryillä mahtui liikkumaan ravintolassa.

sushiHOT
sushi HOT

Sushin lisäksi tarjolla oli paljon myös muunlaista aasialaishenkistä ruokaa (mm. lihapullia maustekastikkeessa), ja aika paljon kaikenlaista friteerattua ruokaa. Ratkaisu on tietysti käytännöllinen, sillä ravintolasta löytyy näin syötävää useampaankin makuun. Mieheni oli aikaisemmin jyrkästi sitä mieltä, että raaka kala on kalaa, jonka valmistus on kesken, joten tällaisia tapauksia varten yhdistelmä sushia ja muuta ruokaa on aika toimiva. Nykyään olen vihdoin saanut miehenkin käännytettyä sushinsyöjäksi. Myös erikoisruokavaliot on huomioitu hyvin, esimerkiksi gluteenitonta soijakastiketta ja vegaanisusheja on tarjolla. Sushi HOTin FB-sivuja päivitetään ahkerasti, ja sieltä pääsee kurkkimaan lisää kuvia ravintolasta ja ruuista.

Mutta itse sushi, millaista se oli? Ihanaa! Sushivalikoima oli todella monipuolinen, kaikki perinteiset makit ja nigirit löytyivät, ja lisäksi tarjolla oli erikoisempiakin yhdistelmiä, kuten kiivi- ja maissisushia. Myös ravintolan miso-keitto oli herkullista. Hinta-laatusuhteeltaan sanoisin Sushi HOTin olevan erinomainen, ja myös asiakaspalvelu oli todella ystävällistä.

sushi
sushi
sushi
sushi

Ajito Sushi Goodmanissa on kuin pienempi versio SushiHotista niin valikoimaltaan kuin tiloiltaan. Tosin Ajito Sushilla on myös terassialue, joka suurentaa tilaa aika lailla kesäisin. Ajito Sushin sisustus tuntui olevan vielä kesken, sillä seinillä oli paikalla aikasemmin sijaitsevan Topkapin nimi, eikä sisustus muutenkaan oikein ollut sushipaikan henkeen sopiva. Sisältä tilat olivat melko ahtaat, eikä vaunuilla päässyt oikein liikkumaan sisällä. Ravintoloitsijoilla on tainnut olla uuden paikan avaamisen kanssa aikamoinen kiire, sillä ravintolan nettisivutkaan eivät vielä päivity.

ajitosushi

Vierailuajankohtamme ei ehkä ollut ravintolan kannalta paras mahdollinen, sillä menimme sushille samana päivänä kun Guns N’ Roses esiityi Hämeenlinnassa heti pahimman ruuhkapiikin jälkeen. Ruoka oli hyvin samantyylistä kuin Sushi HOTissa, tarjolla oli monipuolisesti erilaisia susheja sekä paljon erilaisia friteerattuja ruokia. Buffethintaan kuului myös jälkkäri.

sushi
sushi
sushi

Minun suosikikseni nousi Sushi HOT monipuolisuutensa ja mukavan tunnelmansa vuoksi. Voi kuitenkin olla että ihan yhtä usein tulee jatkossa syötyä tai haettua kotiin sushia Ajito Sushista, koska sen sijainti on selvästi parempi. Hintatasoltaan molemmat ovat hyvin kohtuullisia, lounasbuffetin hinta on molemmissa paikoissa reilun kympin ja ilta- ja viikonloppubuffetit muutaman euron enemmän. Sushinystävä kiittää!

 

*Postaus toteutettu yhteistyössä Linnan Kehityksen kanssa