Vanhan ajan tunnelmaa Metsäkylän Navetassa

Viime sunnuntaina kävimme tutustumassa meidän perheellemme ihan uuteen kohteeseen, Metsäkylän Navettaan Hattulassa, Aulangon luonnonpuiston vieressä. Metsänkylän Navetan ehdoton vetonaula ovat alpakat, joita tilalla on reilut kaksikymmentä, ja joita saa maksutta käydä katsomassa. Alpakat ovat hauskoja eläimiä, jotka ovat selkeästi kiinnostuneita myös ihmisten touhuista. Meidän esikoisemme mielestä eläimet eivät tosin olleet alpakoita, vaan ehdottomasti lampaita. Toisaalta hänen mielestään hevoset sanovat ”kvaak kvaak”, joten ehkä pitää olla tyytyväinen tähän lajintunnistukseen.

alpakat
alpakka

Alpakat ovat tilalle kuitenkin vain pieni sivutulon lähde ja vetonaula, sillä varsinaisesti Metsäkylän Navetta on erikoistunut vanhojen ja uusvanhojen rakennustarvikkeiden myymiseen. Metsäkylän kartanoalueella sijaitsee useita viehättäviä puu- ja tiilirakennuksia, joihin on koottu erityyppisiä rakennustarvikkeita. Valikoimista löytyy muun muassa vanhoja lattialankkuja, heinäseipäitä, tulisijoja, ovia, ikkunoita, saaveja ja maitotonkkia.

metsäkylän navetta
metsäkylän navetta ikkunat
metsäkylän navetta

Mekin remontoimme vanhaa omakotitaloamme, mutta meidän talomme on 70-luvulta, joten hieman eri tyylimaailmaa oikeasti vanhoihin taloihin verrattuna. Oli silti kiva kierrellä katselemassa vanhoja rakennustarvikkeita ja pohtia kuinka kauheasti vanhan talon kunnostaminen nielisikään rahaa, ja erityisesti kuinka paljon se vaatisi erilaisia taitoja. Meillä kun riittää remonttihaasteita ihan uusienkin materiaalien kanssa. 

metsäkylän navetta
alpakan villaa

Metsäkylän kartanoalueen yhteydestä löytyy myös sympaattinen Kahvila Leivintupa, josta saa maukkaita pannukakkuja.

pannukakku
Kahvila leivintupa

Metsäkylän Navetan aukioloajat ovat todella suppeat, sillä se on auki vain sunnuntaisin (uusvanhan rakennustarvikkeen kauppa Domus Classica on avoinna myös viikolla). Sunnuntaiaukiolo tuntui kuitenkin toimivan hyvin, sillä kartanoalueella oli runsaasti väkeä. Vanhaa taloa remontoivalle Metsäkylän navetta on ehdoton käyntikohde, mutta kartanoalueella kannattaa kyllä muutenkin käydä nauttimassa vanhan ajan tunnelmasta ja maukkaista pannukakuista.