Lapsiperheen mansikkapaikka: Kankaisten tila

Nyt alkaa olla mansikkakausi parhaimmillaan, ja jos pakastushommiin aikoo ryhtyä, niin kannataa tehdä se lähipäivinä. Me olemme jo ehtineet pakastaa lähes 20 kiloa mansikoita talvea varten, sillä meillä mansikankulutus on kovaa myös talvella. Jos mansikanhakureissuun haluaa yhdistää mukavan päivän perheen kanssa, niin suosittelen ehdottomasti Kankaisten marjatilaa, jonne voi toki mennä muutenkin viettämään päivää. Kankaisten marjatilalta löytyy lapsille muun muassa kotieläimiä, pomppulinna ja mahtava pieni leikkipuisto – ihan ilmaiseksi. Lisäksi tilalla on kahvilapuoti ja käsityöaitta.

Kankaisten tilan päätuotteita ovat mansikka ja vadelma, ja niitä saa sekä itsepoimintana että valmiiksi poimittuna. Ennen poimintaretkelle lähtöä kannattaa kuitenkin tarkistaa poimintatilanne Kankaisten tilan Facebook-sivuilta, sillä välillä poiminnasta on kypsytystaukoa.

traktori

Traktori kuljettaa mansikanpoimijoita päärakennukselta mansikkamaalle ja takaisin. Me kiipesimme muuten vain mukaan pienelle ajelulle, koska esikoisemme on niin hulluna traktoreihin ja kaikenlaisiin muihin koneisiin. Esikoisen traktori-into kyllä vain yltyi ajelusta, ja nykyään kun luemme iltasatua meidän on aina palattava monta kertaa sille sivulle, jossa näkyy pieni traktori.

 Mansikanpoimijoita traktorin vetämästä vaunusta kuvattuna

Mansikanpoimijoita traktorin vetämästä vaunusta kuvattuna

 Kankaisten tilalla järjestetään myös häitä

Kankaisten tilalla järjestetään myös häitä

Tilan leikkipuistossa on kivoja leluja vaikka millä mitalla, ja meidän esikoinen oli ihan haltioissaan varsinkin traktoreista ja kauhakuormaajista. Isommat lapset taas olivat selkeästi innoissaan vaijeriliu’usta sekä tietenkin pomppulinnasta.  

leikkipaikka
leikkipaikka
leikkipaikka
 Kaarlon kioskia pitää tilan poika Kaarlo

Kaarlon kioskia pitää tilan poika Kaarlo

pomppulinna

Kankaisten tilalla asuu pässejä, possuja, ankkoja, kanoja, kaneja ja kukko. Kaikki eläimet oli nimetty hauskasti.

kanoja

Kankaisten tilan puoti ja kahvila toimivat vanhan öljynpuristamon tiloissa. Puodissa on myytävänä pientilojen ja lähituottajien tuotteita mielestäni oikein kohtuulliseen hintaan. Me ostimme kaksi erilaista erikoisjuustoa ja pippurivalkosipulinkynsiä. Erilaisten herkkujen lisäksi myymälän valikoimiin kuuluu myös monenlaista lahjatavaraa sekä tietysti tilan omia tuotteita: viimeisen vuorokauden aikana poimittuja mansikoita, herukoita ja vadelmia sekä marjoista tehtyjä mehuja ja hilloja sekä herneitä.

herkkuja

Erityisen maininnan ansaitsevat Kankaisten tilan kahvilan oman leipomon kakut, jotka olivat laadultaan erinomaisia. Mies antoi tilan mansikkakakulle suurimman mahdollisen kunnianosoituksen, sillä hänen mielestään kakku oli lähes yhtä hyvää kuin mitä hänen mummonsa joskus teki.

mansikkakakku
vadelmakakku
 Käsityöaitta

Käsityöaitta

Kankaisten marjatilasta jäi todella mukava fiilis, koko tila palveluineen on todella kivasti toteutettu ja aktiviteettien maksuttomuudesta tila saa ehdottomasti plussaa. Kauniina kesäpäivänä tilalla oli runsaasti hyväntuulisia työntekijöitä, joten jonottamaan ei juuri joutunut, vaikka paikka olikin melko täynnä. Tunnelma oli muutenkin ihanan leppoisa. Ehdottomasti paras tietämäni marjatila lapsiperheille!

 

*Postaus toteutettu yhteistyössä Linnan Kehityksen kanssa.