Lasten liikennepuisto + lähipuistot

Kaurialassa sijaitseva lasten liikennepuisto on hauska paikka lapsille opetella liikennekäyttäytymistä. Puistossa voi ajella joko omalla pyörällä tai lainata ilmaiseksi polkuauton 4H-yhdistyksen ylläpitämästä polkuautotallista. Puisto on lapsiperheiden keskuudessa todella suosittu, ja kauniilla säällä kannattaakin varatutua jonoihin, ellei ole ihan aamusta liikenteessä. Polkuautoja voi lainata koulujen alkuun saakka arkisin klo 9-15.

liikennepuisto
liikennepuisto

Polkuautojen lainaamisen lisäksi 4H-yhdistys järjestää puistossa myös kaikenlaista muuta hauskaa toimintaa keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Heinäkuussa ohjelmassa on muun muassa katuliiduilla taiteilua, liikennemerkkien opettelua, askartelua, nikkarointia ja heijastimien tuunausta. Lisätietoa ohjelmasta löytyy Kaurialan liikennepuiston Fb-sivuilta.

liikennepuisto

Kävin puistossa viimeksi viime kesänä, ja silloin ihastuin todella hyvin hoidettuihin ja runsaisiin istutuksiin. Puisto oli silloin juuri kunnostettu ja todella kaunis. Tänä vuonna istutukset eivät olleet ihan yhtä hienoja, mutta ihan nättiä puistossa on silti. Ja liikenneradathan se pääasia tässä puistossa ovat. Lisäksi puistosta löytyy kivoja eväidensyöntipaikkoja sekä yrttipuutarha, josta saa vapaasti käydä napsimassa itselleen yrttejä.

liikennepuisto
liikennepuisto
yrttejä

Ihan liikennepuiston vieressä on kaksi muuta perinteisempää leikkipuistoa, johon on kiva mennä vaikkapa liikennepuistovierailun jälkeen. Soraharjun puisto on uudistettu vuonna 2013, ja se on kohtalaisen iso ja monipuolinen. Vieressä on parkkipaikka ja petankkikenttä. Cinemanpuisto taas on tunnettu vuonna 2012 asennetusta merihirviöstään. Kivoja puistoja molemmat!

 Soraharjunpuiston leikkiauto. Kuvat Soraharjunpuistosta otettu jo keväällä.

Soraharjunpuiston leikkiauto. Kuvat Soraharjunpuistosta otettu jo keväällä.

 Soraharjunpuiston keinu

Soraharjunpuiston keinu

 Soraharjunpuiston isompi liukumäki

Soraharjunpuiston isompi liukumäki

 Cinemanpuisto

Cinemanpuisto