Itku pitkästä ilosta (uintireissu Tervaniemelle)

Lasten samisen myötä on vihdoin alkanut ymmärtää uudella tavalla suomalaisia sananlaskuja ja sanontoja. Nyt tajuan miksi sanotaan että jollakin on HUUTAVA nälkä. Meidän perheen kohdalla vanhat rouvat jostain syystä myös toteavat, että kyllä maailmaan ääntä mahtuu..

Lähdimme joku aika sitten tarkistamaan Alajärven uimarannan Tervaniemellä, ja samalla esikoinen pääsi ensimmäistä kertaa kunnolla uimaan. Terveniemen uimaranta on selvästi lapsiperheranta, varmaankin noin 80 % rannallaolijoista oli lapsiperheitä. Tervaniemessä onkin lapsille hyvät uintipuitteet, sillä uimaranta syvenee mukavan tasaisesti ja ranta on kohtuullisen pieni, joten lapsia on myös helppo valvoa. Lisäksi rannalta löytyy leikkipuisto, lentopallokenttä, pukukoppeja, kota, kuntoiluvälineitä, vuokrattava sauna ja lähistöltä mattojenpesupaikka. Rannalla on myös uimavalvonta. Alueen ympäri kulkee valaistu ulkoilureitti, jossa voi talvisin hiihtää.

ranta
kota
leikkipaikka

Me jakauduimme kahteen tiimiin, mies ja esikoinen lähtivät pulikoimaan ja minä viihdytin ja ruokin kuopusta. Esikoisen riemulla ei ollut rajoja, kun hän pääsi läträämään ja uimaan vedessä. Aluksi hän hieman arasteli ja jäi pitkäksi aikaa vain tekemään hiekkakakkuja järven rantaan, mutta isän yllytyksestä ja esimerkistä hän uskalsi vähitellen edetä yhä syvemmälle. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Alajärvi
tervaniemi

Lapsille ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolen. Esikoiselle meinasi tulla kova harmistus kun hän ei päässyt tutkimaan muiden lasten uimaleluja. Siitä selvittiin muistuttamalla, että järvessä on vettä, jolloin esikoinen ryntäsi taas innolla kahlaamaan. Huvinsa kullakin..

Lasten kanssa oppii myös sen, että ei pidä mennä merta edemmäs kalaan. Tälläiset pienet vaatimattomat reissut ovat lasten mielestä ihan parhaita. Uimisen lisäksi toinen tämän hetken suurin huvitus on kotimme viereisen rakennustyömaan, ja erityisesti siellä pyörivien koneiden, seuraaminen. Esikoisemme tunnetaan työmaalla jo mestarina, niin usein olemme koneita olleet tuijottamassa.

tervaniemi

Lopulta meidän piti lähteä rannalta syömään ja sitten seurasi väistämättä itku pitkästä ilosta kun esikoinen jouduttiin viemään pois vedestä. Suru oli niin suuri, että esikoinen itki koko automatkan kotiin. No, loppu hyvin kaikki hyvin, sillä automatkan jälkeen esikoinen sai ruokaa, ja kuten tunnettua, hyvä ruoka, parempi mieli pätee aivan erityisesti lapsiin.