Rankkaa juhlimista

Viime viikonloppu oli meidän perheellemme varsinainen juhlaviikonloppu, sillä lauantaina olimme juhlimassa miehen kummitädin 60-vuotispäiviä ja sunnuntaina pidimme kotonamme 27 hengen puutarhajuhlat. Pidimme juhlat sillä ajatuksella, että esittelimme suvun uusimman tulokkaan minun isänpuoleiselle suvulleni, joka ei vielä ollut nähnyt kuopustamme.

lilja

Juhlissamme oli paikalla peräti kahdeksan lasta, joten vauhtia riitti! Onneksi eilen oli aurinkoinen päivä, joten lapset pääsivät purkamaan energiaansa juoksemalla pihaamme ympäri.

lapset
juhlat

Tarjosimme juhlissa feta-pastasalaattia, meloni-mansikka-halloumisalaattia, minun vanhempieni kasvattamia uusia perunoita, grillattua porsaan ulkofilettä ja grillattuja kasviksia, tsatsikia ja sukulaistemme tuomia lihapullia ja savustettua lohta. Jälkiruuaksi tarjosimme mieheni tekemää perinteistä mansikkakermakakkua ja lisäksi meillä oli jäätelöbuffet, josta jokainen sai kasata mieleisensä jäätelöannoksen.

salaatti
mansikkakakku

Juhlat olivat mukavat, ja niistä jäi hyvät muistot, mutta täytyy myöntää, että olimme miehen kanssa kyllä aika poikki kun vieraat olivat lähteneet. Lähes 30 ihmisen ruokkiminen ja juhlavalmistelut kahden alle kaksivuotiaan kanssa vaativat kyllä veronsa, vaikka saimmekin paljon apua järjestelyissä isovanhemmilta. Juhlien jälkeen olisi tehnyt mieli vain heittäytyä sängylle makoilemaan, mutta lapset eivät tietenkään sellaista salli.

Olemme mieheni kanssa järjestäneet täällä kotonamme jo aika monet 15-25 hengen juhlat, joten olemme jo melko hyvä tiimi juhlavalmisteluissa. Nämä juhlat taisivat olla toistaiseksi isoimmat juhlamme, joten tällä kertaa päätimme helpottaa urakkaamme käyttämällä pääosin kertakäyttöastioita. Onneksi, sillä jotenkin sitä tiskiä on silti edelleen vielä juhlien jäljiltä tiskaamatta. Juhlien jälkeisissä päivissä on toisaalta aina se kiva puoli, että ruokia ei tarvitse pohtia pariin päivään, kun jääkaappi on täynnä juhlaruokien jämiä.