Hippalot!

Hippalot on jokavuotinen lastenkulttuuritapahtuma ja taidefestivaali, jonne kannattaa ehdottomasti tulla kauempaakin. Tänä vuonna Hippalot täyttää 40 vuotta, joten tapahtumia on tarjolla erityisesti juhlateemalla.

Hippaloilla on paljon sekä maksullista että maksutonta ohjelmaa. Me pysyttelimme tänä vuonna maksuttomassa ohjelmassa, sillä alle kaksivuotiaille nähtävää oli yllin kyllin myös ilmaiseksi. Aloitimme Hippaloihin tutustumisen Leikki100 -leikkipihalta, jonka ehdoton vetonaula oli karuselli, johon oli tietysti päästävä. Myös jonglöörauspallot kiinnostivat, ja me vanhemmat saimmekin juosta pikku jonglöörin pallojen perässä.  

hippalot
hippalot
hippalot

Leikkipihan jälkeen suuntasimme Dinolandia-näyttelyyn, joka olikin tosi hieno. Näyttely oli rakennettu niin, että näyttelyesineiden päällä sai kiivetä ja joihinkin sai myös mennä sisään. Yhdessä näyttelyhuoneessa oli laajakankaalle heijastettuna video, jota sai katsoa liikkuvan dinosauruksen päältä.

hippalot
hippalot
hippalot

Dinonäyttelyn jälkeen kävimme pikaisesti syömässä keskustassa, minkä jälkeen olikin ainakin miehen mielestä päivän kohokohta – Gommin ja Pommin esitys. Esikoinenkin jaksoi seurata esitystä puolen tunnun ajan ennen kuin keskittyminen alkoi herpaantua.

hippalot
hippalot
hippalot
hippalot
hippalot
hippalot

Ennen kotiinlähtöä kävimme vielä katsomassa 0-3 -vuotiaille tarkoitetun Tuntupolun. Esikoinen oli oikein kiinnostunut kaikesta polulla olevista tavaroista, ja oli kiva, että hänet sai päästää sinne vapaasti purkamaan tutkimisintoaan. Välillä olimme jo vähän pulassa konserttia kuunnellessa, kun esikoisen olisi välttämättä pitänyt päästä tutkimaan muiden ihmisten laukkujen ja vaunujen sisältöjä.

hippalot

Hippalot jatkuvat vielä sunnuntaihin saakka, ja niihin on helppo pistäytyä Hämeenlinnan ulkopuoleltakin, sillä Hippaloalue sijaitsee aivan juna-aseman lähellä. Sateella kannattaa varautua ruuhkiin sisätiloissa ainakin Arx-talon osalta, sillä talon käytävät ovat isoille ihmismäärille aika ahtaat. Muissa tiloissa on onneksi väljempää. Jos on kiinnostunut maksulliseen ohjelmaan osallistumisesta, niin kannattaa pitää kiirettä, sillä osa työpajoista ja esityksistä on jo loppuunmyytyjä.