Lomashoppailua Iittalassa

Meidän oli oikeastaan tarkoitus mennä Iittalan Lasimäelle vaan katselemaan pupuja ja syömään Kultasuklaan suklaakuorrutettuja mansikoita. Toisin kuitenkin kävi, ja päädyimme varsinaiselle shoppailureissulle.

Iittala ei ehkä teemapäiviä lukuunottamatta ole mitenkään erityisesti lapsiperheille suunnattu kohde, vaikka kiva pieni leikkipuisto alueelta löytyykin. Aikaisemmin aluella oli useita pupuja, mutta nykyään vain yksi Hunaja-aitan edustalla. Aikuisille sen sijaan riittää katseltavaa ja ostettavaa. Iittalan lasimuseon lisäksi Iittalan Lasimäen alueella sijaitsevat Hunaja-aitta, Kultasuklaa, keramiikkapaja Anubis, kirjakauppa Kirja ja Paperi, jonka yhteydessä toimii vanhantavaranliike sekä maksuton kauppamuseo, naivistisen taiteen näyttely, Moda Italia Outlet, Finlayson PopUp-myymälä, kahvila Aino sekä tietenkin Iittala Outlet, joka vetää puoleensa erityisesti ulkomaalaisia turisteja. Lisäksi huomasin, että aluella toimii uusi käsityöliike Linnanrouva, jolla ei siis ole tämän blogin kanssa mitään tekemistä.

iittala
iittala
iittala
iittala

Meillä on ollut tapana käydä Iittalan Lasimäellä aina kerran kesässä ostamassa herkkuja Kultasuklaasta ja Hunaja-aitasta. Niissä vierailimme nytkin, sillä Kultasuklaan herkut ovat aivan vastustamattomia, samoin kuin Hunaja-aitan makuhunajat.

kultasuklaa
hunaja
pupu

Iittalan Aino-kahvila oli pettymys, sillä sen tarjonta oli melko lailla huoltoasematasoa. Esikoinen ei selkeästi ollut tyytyväinen myöskään paikan siisteyteen, sillä hän kasteli kukat ja lakaisi terassin kahvilla istuessamme.

iittala
iittala
iittala
iittala

Iittalaa voi kyllä suositella lomashoppailupaikkana, sillä tarjonta on monipuolista ja laadukasta. Me päädyimme herkkujen lisäksi ostamaan vanhoja opetustauluja kotimme seinille sekä veitsitelineen lahjaksi. Vaikka skippasimme Naivistit Iittalassa -näyttelyn, niin se kuuluisi kyllä edottomasti Iittalan vierailuun, varsinkin kun naivistinen taide on yleensä myös lasten suosiossa. Jos Naivistit Iittalassa kiinnostaa, niin kannattaa käydä katsomassa Koeaja Hämeenlinnan Testikuskin video näyttelystä.