Puistoilua Louhimopuistossa

Taas jatkuvat meidän seikkailumme Hämeenlinnan kivoissa leikkipuistoissa. Tällä kertaa vierailimme Myllymäen Louhimopuistossa, joka tunnetaan myös Myllykallion puistona. Puiston viereiseltä kalliolta on hienot näkymät Hämeenlinnan keskustaan, hieman katselusuuntaa muuttamalla näkyvät niin pääkirkko, Vanajavesi kuin vanha linnakin, ja toki myös kirkasvärisenä erottuva kauppakeskus Goodman.

louhimopuisto
louhimopuisto

Louhimopuiston leikkipuisto sijaitsee pihlajapuiden reunustamana laajahkon nurmikkoalueen keskellä, ja puiston vierestä alkaa pieni metsikköalue, jossa lapset tykkäävät rakennella majoja. Puiston keskellä kohoaa iso leikkituulimylly muistona niistä tuulimyllyistä, joiden mukaan Myllymäki on saanut nimensä.

louhimopuisto hämeenlinna
louhimopuisto hämeenlinna
louhimopuisto hämeenlinna

Esikoisemme viihtyi Louhimopuistossa erinomaisesti, ja erityisesti leikkituulimylly oli jännä tutkimuskohde. Kuopuksemmekin on kasvanut jo niin isoksi, että olemme voineet siirtyä käyttämään vaunujen ratasosaa, johon kuopus mielellään myös nukahtaa ainakin joksikin aikaa. Kantorepun käyttö on meillä tämän myötä vähentynyt huimasti.

louhimopuisto hämeenlinna
louhimopuisto hämeenlinna

Kuten olen jo aikaisemmin kertonut, meille leikkipuistoissa vierailu on ihan jokapäiväistä touhua. Ainoastaan sadepäivinä jäämme sisälle, ja silloin vaatiikin hieman pohtimista miten esikoisen saa purkamaan energiaansa. Sirkuskoulun aloittamisen myötä meille on olohuoneen lattialle parkkeerautunut jumppamatto, jonka päällä harjoitellaan kuperkeikkoja tai muuten vain kieriskellään. Lisäksi olen hankkinut esikoiselle värikynät, joita hän innokkaasti käyttääkin. Lähinnä esikoinen tosin komentelee äitiään piirtämään erivärisiä kauhakuormaajia aina uudestaan ja uudestaan.

Täytyy toivoa ettei tästä syksystä tule ihan mahdottoman sateista, sillä vaikka lasten pukemisrumbassa onkin oma hommansa, ovat ulkoilleet lapset kuitenkin tyytyväisempiä elämäänsä. Äiti vaan on niin sokerista tehty, ettei jaksaisi sateella lähteä puistoon seisoskelemaan.